2012


Het jaar 2012 is het einde van de Maya-kalender. In dit jaar zal het menselijke ras transformeren naar de 4e dimensie, de dimensie van het hart-chakra. Om open komen te staan voor de trillingen van de 4de Dimensie, moet je je hart-chakra openen, door speciale rituelen en herprogrammering van het hart-chakra, om meer in het hier en nu te leren leven. Ook moeten we de geheimen van het hart leren begrijpen, in deze dimensie, we zijn allemaal een, met alle mensen en een met de natuur. De opening van de 4e dimensie is van alle tijden, maar in 2012 is het een totale collectieve transformatie naar een meer collectief bewustzijn.

Eenmaal in de 4e dimensie beland, zullen we gemakkelijker grote problemen kunnen op lossen, zoals de milieu vervuiling. We zullen ook meer aandacht geven aan de menselijke problemen, want langzaam zullen we onze obsessie verliezen op het gebied van materiŽle zaken en geld. Het brengt ons terug naar de basis van ons bestaan, daar waar we zullen leren om in harmonie te leven met elkaar en met de natuur. De Natuur geeft ons de kennis en techniek die we nodig hebben om te overleven, natuurlijk zonder schade toe te brengen aan ons milieu.

De Lange Telling kalender gebruikt door de Maya-beschaving van het pre-Columbiaanse Meso-Amerika tijdperk voltooid haar dertiende b'ak'tun cyclus. Het is het mythische agenda startpunt (gelijk aan 3114 BCE 11 augustus in de proleptische Gregoriaanse kalender, volgens de "GMT-correlatie" JDN = 584.283). De Lange Telling b'ak'tun datum van dit uitgangspunt (13.0.0.0.0.0) wordt herhaald, voor het eerst in een span van ongeveer 5.125 zonnejaren. De betekenis van dit periode-einde voor de pre-Columbiaanse Maya's zelf is onduidelijk, en er is een onvolledige inscriptie (Tortuguero Stela 6), die verwijst naar deze datum. Het is ook gevonden in Inscripties op de muren van de Tempel in Palenque, waar het fungeert als een uitvalsbasis datum vanaf welke andere data zijn berekend . Er wordt echter verondersteld dat dit vertegenwoordigd, volgens het Maya geloofssysteem, een overgang van de huidige wereld schepping in de volgende. Rond de 21ste december (winterzonnewende) 2012 zal deze omwenteling plaats vinden.