Dj ShamanX


Ik heb op kleine maar ook grote feesten opgetreden en zelf ook feesten georganiseerd in Arnhem, Utrecht en Amsterdam. En op dansavonden met gemengde muziekstijlen. Daarvoor deed ik vaak het licht op meerdere locaties en ergerde ik me vaak aan de saaie, smakeloze muziek die de meeste DJ's vaak draaien. Veel bling en weinig inhoud. Voor mij een reden om zelf muziek te gaan draaien. Daarin ben ik altijd een pionier geweest, wat volgens mij ook het idee is achter het dj-zijn. Ik ben tenslotte opgegroeid met Underground Music. Ik mixte Jungle en drum & bass toen het nog in de kinderschoenen stond en ik was de eerste in mijn woonplaats Arnhem die een Acid-feest organiseerde. Ik was ook een van de eersten die PsyBient draaide en online mixen maakte. Het was zo onbekend dat mensen dachten dat ik de naam zelf had bedacht. Ik heb nog geen feesten gevonden waar ik als DJ van (dansbare) PsyBient zou kunnen optreden en dat geldt ook voor Psy-Forest, Neo-Acid en Psy-Techno, dat in Nederland maar moeilijk doorbreekt, het blijft weer achter!
Dj ShamanX History


In het jaar 1993 begon ik met het organiseren van feesten. Een jaar later had ik mijn eerste grote Acid-house Party en DJ-optreden in De Willemeen in Arnhem. Vele jaren later werd ik een serieuze Acid-Trance DJ op vinyl. (zie mijn DJ Man-X-site) Ik trad vaak op als hardcore & jungle DJ op vinyl. Later werd Jungle Drum & Bass en ik werd de harde beats en skinheads beu en stopte als hardcore DJ.

Voor meer info ga naar DJ Man-X site

In 2005 ontdekte ik de muziek van Shulman en mijn interesse voor Psychedelic Ambient (PsyBient) was geboren. Ik kwam erachter dat deze muziek een meer opbeurende omgeving creŽert en ook zeer geschikt is voor het trippen op natuurlijke hallucinogene drugs, zoals psilocybine en isolator.

Psy-Trance, Psy-Forrest & Psy-Bient (danceable) :
En nu, na een lang verzamelen, heb ik een ruime keuze aan hypnotiserende psychedelische dansmuziek. In 2010 kocht ik twee Pioneers CDJ-800 MKII (CD-spelers) en Pioneer Mixer. Ik train mezelf tot Psychedelic Dance DJ. VariŽrend van chill en downbeats tot snelle en hypnotiserende rollende beats. Uiteraard helpen mijn lange jaren als Acid-Trance DJ op vinyl en mijn ervaring als psychedelische Ambient DJ mij om mijn doel te bereiken. Tot 2012 heb ik een grote verzameling Detroit Techno en Acid Trance verzameld. Ik ben mijn collectie nog steeds aan het bijwerken. Tegenwoordig worden Techno-stijlen steeds populairder, dus nu heb ik ook een verzameling van de nieuwste (Acid) Techno.

Ik mix nog steeds underground stijlen zoals : NeoAcid, Space-Techno, Acid Techno, Psy-Techno, Psy-Forrest, PsyTrance & PsyBient.


Energetic Vortex


logo Deze laatste 10 jaar zit ik in het proces van reorganiseren van mijn home studio voor mijn muziek project Energetic Vortex, Underground Acid Techno.

Info, History, Videoís & Audio-Streams >> Energetic Vortex


Sjamanistisch Bewustzijn


Mijn nieuwe DJ naam ShamanX is natuurlijk gebaseerd op mijn oude DJ naam, maar ook op de affiniteit die ik heb met het eeuwige sjamanistische bewustzijn. Het is verbonden met de geest van de mens, die het leven aanving op deze planeet. Het geeft spirituele leiding aan de mens en verbindt de materiŽle wereld met de spirituele wereld. Sjamanen waren de eerste priesters - artsen - geestelijk begeleiders, niet alleen voor individuen maar ook voor de hele stam. De kennis van de geestelijke wereld, de medicinale en psychogenetische effecten van kruiden zijn in wezen van fundamenteel belang voor de wereld van tegenwoordig. Het werken met magie en energie-visualisaties bracht me in contact met de oudste bron van kennis in deze wereld: de Natuur!